Varumärken - Prowear.se

Fristads Kansas utvecklar och tillverkar funktionella arbetskläder av högsta kvalitet till alla bygg-, transport-, industri- och servicesektorer. Företaget grundades 1925 i Fristad utanför Borås, med målsättningen att tillverka arbetskläder för arbetarskydd med riktigt bra kvalitet. Prowear är återförsäljare för hela Fristads Kansas sortiment av arbetskläder och arbetsskor. Samt Gen Y som är Fristads Kansas nya kollektion till den moderna generationen av hantverkare som vill vara snygga på jobbet. Fristads Kansas har idag mer än 3500 modeller av arbetskläder, alla skapade för den arbetande människan. Fristads Kansas är kvalitetscertifierade enligt ISO9001, miljöcertifierade enligt ISO14001 och de flesta produkter är Öko-Tex-godkända

Hejco

Hejco startade i Hyssna utanför Borås 1954 med att tillverka lättare arbetskläder till vården. Idag finns även kläder för dental, spa, restaurang, städ och service. Redan från början ställdes höga krav på kvalité, design och sömnadsskicklighet. Tre begrepp som präglar Hejco än idag. Prowear är återförsäljare av hela sortimentet av Hejcos arbetskläder och arbetsskor. Majoriteten av Hejcos plagg produceras enligt Öko-Tex högt ställda krav. Hejco är kvalitetscertifierade enligt ISO9001, miljöcertifierade enligt ISO14001 och majoriteten av kläderna är Öko-Tex-godkända.

Acode är ett av tio starka varumärken inom Fristads Kansas Group. Varumärket lanserades 2005 och håller sig inom kategorin lätta arbetskläder. I Acodes sortiment finns tre kollektioner Basecamp, Advanced och Summit. Alla Acodes t-shits och pikéer är Öko-Tex-godkända. Du som väljer Acode kan glädja dig åt sportiga kläder för aktiva människor. Det handlar om snygg design utan att vara fashion, om detaljer som överraskar lika mycket som priset, om den där speciella skandinaviska känslan och om kvalitet som känns in på bara kroppen. Med andra ord – riktigt bra grejer.

Segers Fabriker AB har sedan starten 1943 tillverkat yrkeskläder. Med deras två affärsområden ”Hotell och Restaurang” och ”Vård och Hälsa” förser de främst kunder i Norden med yrkeskläder av välkänt hög kvalitet och design.De är stolta huvudsponsor till våra nordiska kocklandslag i Sverige, Norge och Finland. De har sin produktion i egenägda fabriker vilket ger hög och jämn kvalitet samt för kunder bra logistiklösningar.

Viktigt för Segers är att den egna tillverkningen ger möjlighet att producera med socialt ansvar under full kontroll.

Grundens, Grundéns

Grundéns designar, utvecklar och producerar helt vattentäta kläder för yrkesanvändare. För att säkerställa högsta möjliga kvalitet utvecklar vi produkterna i nära samarbete med dem som faktiskt använder plaggen. På så vis har fiskare, hantverkare, gruvarbetare och jordbrukare blivit några av våra bästa vänner.

Ejendals grundades 1949 av Valfrid Ejendal i Leksand. Arbetshandskar fanns med tidigt i sortimentet. Tillverkningen skedde lokalt och de största kunderna var bruken i Bergslagen. 1970 började även arbetsskor att säljas. Sortimentet på skor mångdubblades när Jalas anslöts till Ejendalsfamiljen.

Jalas är märket på marknadens mest tekniskt avancerade skyddsskor. Många av materialen bygger på helt ny teknik. Produkterna känneteknas av utomordentlig komfort. Det över 90 år gamla Urho Viljanmaa Oy-Jalas hör till Nordens ledande tillverkare av specialskor. Jalas produktion utgörs i huvudsak av arbets- och skyddskor för industrin och servicesektorn.

Graninge
Graninge är begreppet för styrka, kvalitet och högklassigt hantverk. Graninge erbjuder slitstarka arbetsskor för krävande miljöer samt avancerad teknologi som varje sko bygger på. Flertalet av Graninges modeller har den breda lästen som passar oss nordbor extra bra.

Birkenstock

Birkenstock har blivit mest känt för sina ortopediska skor och företaget startades redan på 1600-talet av en tysk skomakare. Grunden i sandaler och skor är alltid en ortopediskt riktig fotbädd som avlastar fötter, knän och höfter. Skorna är marknadsledande och har en lång livslängd.

Merrell

Amerikanskt skovarumärke som är mest kända för sin unika passform och uppbyggnad. Fantastiskt skön promenadsko som håller hög kvalité. En gång Merrell - alltid Merrell.

Salomon

Skor med mycket bra kvalitet och funktion.
Alla med Contagrip gummisula. Den sulan är utarbetad för att ha bästa möjliga grepp på ojämna och svåra underlag. Contagrip finns i flera olika utförande för att passa tänkt miljö för skomodellen.

Techno

Skor för bygg & industri. Light-serien är helt metallfri och väldigt lätt i uppbyggnaden. Bra skyddskor till bra priser. Techno ägs utav Båstadsgruppen.

Monitor

En ny generation skyddsskor. Sportiga modeller med fokus på användaren. Extremt lätta modeller med tåhätta i carbon. Perfekt för lager, industri och transport.

Lloyd

Skor med mycket bra kvalitet och funktion. Ett klassiskt tyskt dressat herrsko varumärke.

T.A.C

Sportiga skor från Båstadsgruppen som är bra och prisvärda.

Reebok

Skor med kvalitet och passform. Allt ifrån klassiska skomodeller til fjäderlätta löparskor.

Blåkläder

Blåkläder har tillverkat arbetskläder sedan 1959. Blåkläders drivkraft ligger i utmaningen att utveckla arbetskläder som gör din vardag säkrare, enklare och bekvämare. Rätt klädd, trygg och snygg, inifrån och ut.

Jobman utvecklar och producerar arbetskläder med funktionell design och av hög kvalitet till professionella yrkesmänniskor. De vill förse yrkesstolta människor med professionella arbetskläder, som ger bäraren säkerhet och trygghet under sin arbetsdag.