Retur, byten och reklamation

Kontakta alltid oss vid retur eller reklamation.  031 381 53 00 el. prowearinfo@tingstad.se

Uppge ordernummer, kontaktperson, artiklar och orsak.

Privatpersoner: Vi mailar en fraktsedel och skapar ett returärende.  Returfraktsedeln kostar 59 kr exkl. moms. Återbetalning sker när vi mottagit era varor.

Företag: Vi bokar en hämtning med posten och skapar ett returärende. Returen kostar 99 kr exkl. moms per kolli.

Vi har 30 dagars returrätt. Denna tidsperiod påbörjas när varorna skickats.

Reklamation:
Ta foto och maila till prowearinfo@tingstad.se och ring oss på 031 381 53 00 så hjälper vi dig. Vid en godkänd reklamation står vi för returfrakten. Som konsument har ni rätt att reklamera en vara om egenskaper avviker från beskrivning. Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Att tänka på:
Alla varor som skickas tillbaka måste vara i originalskick, ej tvättade, förpackade i originalpåse eller originalkartong med medföljande etiketter intakta. Obs! Adresslapp får ej fästas direkt på skokartong eller produktpåse.

I de fall plagget har hanterats så att plagget måste ompressas debiteras 100kr/plagg. Vid ofullständig retur (om den tillexempel  är smutsig, saknar originalförpackning eller är äldre än 30 dagar) gör vi avdrag på 30% av ordinarie pris,dock minst 50 kr. Vid extremfall accepterar vi ej returen och den skickas tillbaka till kund.
Vid outlösta paket debiteras kunden 199 kr exkl. moms.

Produkter med infärgning, tryck eller brodyr
Enligt huvudregeln i distans- och hemförsäljningslagen har en konsument rätt att ångra köpet av en vara eller tjänst inom 14 dagar. Det finns dock vissa situationer då ångerrätten inte gäller. Det gäller bland annat om avtalet avser en specialtillverkad vara med en tydlig personlig prägel. Exempelvis infärgade, tryckta eller broderade produkter. Det är självklart möjligt att reklamera en vara som det är ett uppenbart fel på trots att den är specialtillverkad.